Gedragsdeskundige Jeugd en Gezin (20 uur, Amersfoort)

Ben jij die enthousiaste ervaren Gedragsdeskundige, die graag ontwikkelingsgericht werkt? En heb je ervaring met Peuters met een ontwikkelingsachterstand? Reageer dan snel!

Wat ga jij doen

Je draagt als Gedragsdeskundige bij aan de ondersteuning, diagnostiek en behandeling van peuters op verschillende groepen in de regio Amersfoort. Je bent betrokken bij verschillende behandelgroepen, maar ook bij Ambulante Vroegdiagnostiek trajecten. De peuters waarmee je werkt hebben allemaal een achterstand in hun ontwikkeling, meestal op meerdere ontwikkelingsgebieden. De meeste kinderen hebben een verstandelijke beperking, soms met bijkomende diagnoses (bijvoorbeeld: ASS, medische of lichamelijke problemen). Je brengt samen met ouders, begeleiders en therapeuten het persoonsbeeld en ontwikkelingsvragen van het kind in kaart en zet de lijnen uit voor behandeling en begeleiding. Tevens begeleid je ouders in het zoeken naar een passende vervolgplek voor hun kind.

Jij denkt mee hoe ouders en begeleiders de kinderen zo optimaal mogelijk kunnen stimuleren in hun ontwikkeling op verschillende levensgebieden. Hierbij is veel aandacht voor het kind en zijn behoeften, maar ook voor het systeem (het gezin/zijn ouders). Je hebt hierbij voldoende aandacht voor de zorgen die ouders hebben over hun kind.

Werken bij Amerpoort: Levendige diversiteit buitenste binnen

Isabel Roelofszen, Werkt bij Amerpoort als assistent begeleider

Waar kom je te werken

Je hoort bij de vakgroep Gedragsdeskundigen Jeugd en Gezin van Amerpoort. Deze vakgroep biedt multidisciplinaire behandeling aan kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar. Dat doen we op één van beide Kinderdagcentra in Soest en Amersfoort, de peuterdagcentra en plusgroepen in de regio's Nijkerk, Amersfoort, Hilversum en Utrecht, de Domino-groepen (vroegdiagnostiek) en in de thuissituatie met Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG). Amerpoort biedt ook ambulante zorg, zoals logeren, thuis ondersteunende zorg en naschoolse opvang. Voor deze leuke vakgroep zoeken wij versterking. Binnen de vakgroep Jeugd en Gezin krijg jij de kans om met collega's een actieve bijdrage te leveren aan het beleid van Amerpoort.

Jij bent: een betrokken enthousiaste Gedragsdeskundige met kennis en ervaring met peuters met een ontwikkelingsachterstand. Er is in de toekomst mogelijk ruimte voor uitbreiding van je uren binnen de Vakgroep Jeugd en Gezin.

Wij vragen

 • Je hebt aantoonbare werkervaring (minimaal 5 jaar) met ondersteuning aan jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of een verstandelijke beperking.
 • Je bent geregistreerd als Orthopedagoog-Generalist of GZ-psycholoog.
 • Je bent gericht op samenwerking met het systeem rondom het kind.
 • Je bent verbindend, steunend en motiverend naar kinderen, begeleiders, verwanten en collega's.
 • Je ondersteunt bij het aanvragen van indicaties.
 • Je beschikt in contacten met kinderen en hun netwerk over tact, nuchterheid, inlevingsvermogen en persoonlijke aandacht.
 • Vanuit samenwerking en verbinding durf je een mening te formuleren en neem je waar nodig een standpunt in.
 • Je kunt omgaan met weerstanden en tegenstellingen.
 • Je hebt oog voor mogelijkheden en je ziet ook grenzen.
 • Je hebt een duidelijke visie op zorg en begeleiding.
 • Je bent in staat invulling te geven aan multidisciplinaire samenwerking.

Wij bieden

 • Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team van gedragsdeskundigen.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden intern.
 • Een jaarcontract van 20 uur met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden. Mogelijkheden tot toekomstige uitbreiding van uren binnen Vakgroep Jeugd en Gezin.
 • Een salaris van min. €3.505,- en max. €5.296,- (FWG 65) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.
 • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!

Vragen over deze vacature?

Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Marenka van Keulen (Gedragsdeskundige Jeugd en gezin) op tel. 06 - 12 96 93 80 of via m.vankeulen@amerpoort.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Omdat Amerpoort mobiliteit belangrijk vindt, hebben interne kandidaten met gelijke geschiktheid voorrang.

Reageren op deze vacature kan uiterlijk tot en met zondag 21 juli 2019 en de eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 25 juli 2019.

“Ik vind het leuk om met jongeren te zoeken naar een manier van passief bewegen ondanks hun beperking.”

Bekijk het verhaal van  Esther, Coördinerend Begeleider