Gezinshuisouders, professionele pleegzorg (24 uur per dag)

Ben jij een stabiel persoon met een sterke visie rondom de opvoeding van kinderen / jongeren met een verstandelijke beperking? Ben jij bereid dit vorm te geven in je eigen gezin? Zorg jij in de 'gewone' gezinssituatie, voor de 'bijzondere' zorg?

Wat ga jij doen

Jij biedt als gezinshuisouder bijzondere zorg van het huiselijke in professionele context. Je combineert professionaliteit en vakmanschap met de kleinschalige en warme omgeving van jouw eigen gezinsleven. Je vangt kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking die niet meer thuis kunnen wonen voor kortere of langere tijd op in je eigen gezin (de gezinshuisouders).

Je bent samen met je partner (in samenwerking met Amerpoort) binnen je eigen gezin 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en de behandeling van het kind.

 • Je vangt het kind op in je eigen huis.
 • Je kan je verplaatsen in de belevingswereld van het kind en je creëert voorspelbaarheid.
 • Je hebt sociale en communicatieve vaardigheden en je onderhoudt contact met de biologische ouders, familie, scholen en andere instellingen.
 • Je benadert het kind op een positieve en sensitieve/responsieve manier.
 • Je professionele handelen stem je af op de zorgvraag van het kind, waarbij je respect hebt voor de identiteit van het kind en de levensovertuiging.

Als gezinshuisouder ben je zelfstandig ondernemer en werk je via de franchise formule van Gezinshuis.com. Dit betekent dat je de bedrijfsvoering van jouw gezinshuis in kan richting naar eigen ideeën en visie, maar met ondersteuning van en commitment aan de kwaliteitsprincipes van Gezinshuis.com. Amerpoort is verantwoordelijk voor de bemiddeling, de matching, plaatsing en de inhoudelijke zorgverlening. Daarbij zijn de beperkingen van het kind en de mogelijkheden van de gezinshuisouders leidend.

Lees hier het Pedagogische visiedocument van Amerpoort - Christophorus.
Ik werk hier graag, omdat ik een hart heb voor werken met mensen, of ze nu verstandelijk beperkt zijn of niet... Ik vind interactie tussen mensen prachtig om te zien.
Ruurd Leenders | Begeleider bij Amerpoort en daarnaast freelance filmmaker

Waar kom je te werken

Bij Amerpoort werken medewerkers, cliënten en hun netwerk samen aan een goed leven van zo'n 2450 mensen met een verstandelijke beperking. Zo kunnen zij, net als ieder ander, mee doen aan het dagelijks leven en een bijdrage leveren aan de samenleving.

Voor het kind is het niet mogelijk, of tijdelijk niet mogelijk om thuis in zijn of haar eigen gezin op te groeien. Het kind wordt daarom opgenomen in het gezin van de gezinshuisouders. Je biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg aan het kind.

Je werkt met doelen die in nauw overleg met betrokkenen (de ouders, leerkrachten en begeleider) beschreven worden in een persoonlijk plan. Je stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling. De gedragsdeskundig is aan jou als gezinshuisouder gekoppeld. Ook is er coaching aan de gezinshuisouders vanuit Gezinshuis.com.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde, zorg gerelateerde MBO (minimaal niveau 4) of HBO opleiding.
 • Je hebt affiniteit met werken met kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of een meervoudige beperking en weet aansluiting te vinden bij deze doelgroep.
 • Je bent stressbestendig en weet je eigen grenzen aan te geven.
 • Je bent responsief, invoelend en je kan reflecteren.
 • Je beschikt over een eigen woonruimte.
 • Je bent in staat om in de eigen woning warmte te creëren waar de vaak getraumatiseerde kinderen zich veilig en welkom kunnen voelen.
 • Je staat positief in het leven.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je onderhoudt het netwerk van de kinderen, je hebt bijvoorbeeld contact met biologische ouders en school.
 • Je hebt respect voor de levensovertuiging en de identiteit van het kind.

Wij bieden

 • Begeleiding aan de gezinshuisouders bij de ondersteuning van het kind.
 • Pedagogische adviezen en samenwerking met Gedragsdeskundige en Coördinator.
 • Contact met externe partijen in verband met matching.
 • Het gezinshuis ontvangt via Amerpoort een nader te bepalen vergoeding per kind.

Vragen over deze vacature?

Gezinshuis.com verzorgt de werving en selectie voor deze vacature. Je schriftelijke reactie met CV en motivatie ontvangen kun je sturen naar info@gezinshuis.com. Vermeld daarbij om welke vacature het gaat. Voor inhoudelijke informatie over de franchiseformule en werkwijze van Gezinshuis.com kun je contact opnemen via 0345 450253 of stuur een e-mail naar info@gezinshuis.com. De selectieprocedure start met een gesprek met een accountmanager van Gezinshuis.com en een ervaren franchisenemer, daarop volgen o.a. een referentiecheck, VOG aanvraag, competentietest en het indienen van een ondernemersplan.

Voor inhoudelijke vragen over Amerpoort of de werkwijze kun je contact opnemen met Nienke Boonstra, via telefoonnummer 06- 53 66 24 09.

Dit is een doorlopende vacature. De gesprekken zullen plaatsvinden gedurende de looptijd.

Laat in je motivatiebrief weten waarom jij geschikt bent als gezinshuisouder.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Je hebt nog 72 dagen om te solliciteren