Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Gehandicaptenzorg. Daarnaast stimuleert Amerpoort gezondheid en welzijn van medewerkers o.a. door het aanbieden van een gratis Cultuurlidmaatschap (CultuurWerkt!) en een Meerkeuzesyteem Arbeidsvoorwaarden (MKA), waardoor je als medewerker zelf mag kiezen hoe jouw secundaire arbeidsvoorwaarden samengesteld zijn.

CAO Gehandicaptenzorg

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Gehandicaptenzorg. Bij Amerpoort komt dit neer op het volgende:  

 • Naast het maandelijks salaris, jaarlijks 8,00% vakantiegeld en 8.33% eindejaarsuitkering;
 • Aantrekkelijke voordelen ziektekosten bij aangewezen verzekeraars;
 • Kortingsafspraken voor verzekeringsproducten en financiële diensten;
 • Een prima pensioenregeling;
 • Een standaardvergoeding voor reiskosten voor woon-werkverkeer conform de CAO;
 • Ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, passend bij jou.

Benieuwd naar wat jouw netto salaris gaat worden? Bereken hier je persoonlijke netto salaris en kies als branche 'Gehandicaptenzorg'.

'Amerpoort is een leuke baas om voor te mogen werken. Ze bieden jou verschillende mogelijkheden en zetten je in je kracht. Ik heb mijn opleiding van Amerpoort gehad, heel veel verschillende trainingen/cursussen gevolgd, een aantal cliënten 1 op 1 mogen begeleiden. Dit waren bijzondere trajecten, waardoor ik mij enorm vereerd voelde.
Ook mag ik inmiddels gastlessen geven op het ROC en onlangs op de Christelijke Hogeschool Ede. Met de afdeling L&O ga ik nu zo'n 3 jaar lang mee naar verschillende scholen voor stagemarkten. Daarnaast hebben wij op locatie Magnolia deelgenomen aan het Pythia Triaspect project, waardoor ik werd gevraagd een presentatie te houden voor het MT en later Raad van Bestuur, dit vond ik heel bijzonder. Als jij je kwaliteiten juist weet in te zetten, word je gezien bij Amerpoort!
Amerpoort blinkt daarnaast uit in de evenementen die zij aanbieden voor de cliënten, denk aan de Motorrun, Truckerrun, Namen Noemen, Kerst in de Kas en de Wintertocht. Bij deze evenementen ontmoet je veel verschillende medewerkers van de Amerpoort, van stafmedewerkers tot begeleiders van directeuren tot leerlingen. Samen maken we dat Amerpoort een leuk bedrijf is, waar medewerkers op hun plek zitten en waardoor cliënten de beste zorg en begeleiding krijgen.'
Laura Roestenburg - Coördinerend Begeleider

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA)

Als medewerker van Amerpoort kun je zelf je abeidsvoorwaarden aanpassen aan je eigen wensen of situatie met het meerkeuzesysteem arbeisvoorwaarden (MKA). In de meeste gevallen krijg je een flink belastingvoordeel. Zo haal je meer uit je bruto-salaris. Medewerkers met een 0-urencontract zijn uitgesloten van deelname aan de MKA regelingen (zij kunnen alleen deelnemen aan de extra vergoeding reiskosten oftewel uitruil reiskosten met de eindejaarsuitkering).

Het MKA bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Fietsregeling;
 • Sportbijdrage;
 • Museumjaarkaart;
 • Extra vergoeding studiekosten;
 • Extra vergoeding reiskosten (door je bruto eindejaarsuitkering in te ruilen voor een netto reiskostenvergoeding, houd je per saldo meer over);
 • (Ver)kopen uren;
 • Vergoeding contributie vakbond en/of beroepsvereniging;
 • Mogelijk een eenmalige uitruil op door ons aangewezen producten/diensten (zoals smartphone, wellness, winterbanden).

Cultuurlidmaatschap voor werkend Nederland (CultuurWerkt!)

"Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt" 

Ten behoeve van een goede balans tussen werk en privé en als blijk van waardering biedt Amerpoort haar medewerkers een lidmaatschap aan van CultuurWerkt!. Dit lidmaatschap is helemaal gratis en geeft toegang tot jaarlijks meer dan 750 aanbiedingen op het gebied van kunst, cultuur en entertainment. 

CultuurWerkt! bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wekelijks nieuw, divers en landelijk aanbod;
 • Kortingen op o.a. musicals, films, hotels, cabaret, musea en nog veel meer;
 • Meer dan 750 aanbiedingen per jaar;
 • Kortingen oplopend tot wel 60%;
 • Tot 8 kaarten per boeking, onbeperkt boeken;
 • Aanbod op maat.

Beste Werkgevers Keurmerk

Beste Werkgever is 15 jaar geleden gelanceerd en inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Organisaties, waaronder Amerpoort, met een Beste Werkgevers keurmerk worden door hun medewerkers hoger beoordeeld dan hun branchegenoten op goed werkgeverschap. Organisaties kunnen het keurmerk alleen verdienen door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers. Dit maakt dat het keurmerk voor sollicitanten het bewijs is dat ze bij een goede werkgever terecht komen. Effectory en Intermediair zijn 15 jaar geleden begonnen met het in kaart brengen en belonen van goede werkgevers en goed werkgeverschap, omdat ze geloven dat bedrijven waar medewerkers worden gewaardeerd beter presteren. En dat medewerkers het verschil maken.

   

“Mijn passie voor teamsport neem ik mee in mijn werk omdat we hier samenwerken aan een goed leven voor de cliënt.”

Bekijk het verhaal van  Lonneke, Coördinerend Begeleider