Leren en Werken in de gehandicaptenzorg?

Wil jij leren en tegelijkertijd werken in de gehandicaptenzorg? Dat kan bij Amerpoort! Als leerling of zij-instromer kun je een leer-werktraject volgen, een zogenaamd BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL). Wat je tijdens je opleiding leert, kun je direct in de praktijk toepassen.

Leren en Werken in de gehandicaptenzorg


Leerplek bij Amerpoort
Je werkt tussen de 24-32 uur per week bij Amerpoort en je gaat één dag per week naar school. Je volgt een mbo-opleiding op minimaal niveau 3 of een hbo-opleiding. De meeste leer-werkplekken zijn op onze woonlocaties voor cliënten die complexere zorg nodig hebben. Denk hierbij aan cliënten met MVG of EMB / verpleegzorg

Leerwerktrajecten (BBL-route) in zorg en welzijn voor leerlingen
Bij de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-route) ben je als leerling in dienst. Je draait dag-, avond- en weekenddiensten en waar nodig ook nacht-/slaapdiensten. Eén dag in de week ga je naar school. Sommige klasgenoten werken ook bij Amerpoort. Dat is gezellig en nog makkelijk ook. Zo kun je nog meer van elkaar leren.

De loopbaanbegeleider van de opleiding zorgt er samen met je werkbegeleider van Amerpoort voor dat je opleiding prettig en goed verloopt. Een opleiding duurt gemiddeld 2 tot 3 jaar en kan op zowel mbo- (minimaal niveau 3) als hbo-niveau. Tijdens je opleiding wissel je minimaal één keer van werkplek. Zo leer je het werk en verschillende cliënten goed kennen. Amerpoort betaalt de opleiding, het lesgeld en het studiemateriaal.

Leerwerktrajecten (BBL-route) in zorg en welzijn voor zij-instromers
Ook als zij-instromer heb je bij Amerpoort een brede opleidingsmogelijkheid. Je wordt bij Amerpoort aangenomen op een vaste locatie als assistent begeleider (salarisschaal FWG 30 volgens de CAO Gehandicaptenzorg). Je draait dag- avond- en weekenddiensten en waar nodig ook nacht-/slaapdiensten. Je brutosalaris is ongeveer € 1973,- per maand op basis van 28 uur per week. Dit is exclusief vakantiegeld, een eindejaarstoeslag van 8,33% en eventueel ORT (onregelmatigheidstoeslag). Daarnaast vergoedt Amerpoort de kosten van de opleiding. Naast je werk ga je één dag per week naar school en ben je ongeveer een halve dag per week bezig met zelfstudie.

Samen kijken we wat voor jouw situatie de meest passende opleiding is. De meeste zij-instromers gaan voor de opleidingen MMZ niveau 3 of 4, Verzorgende niveau 3 of Verpleegkunde niveau 4, maar ook een hbo-opleiding behoort tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld SPH. De duur van deze opleiding(en) is gemiddeld 2 jaar tot 3 jaar en er zijn verschillende instroommomenten per jaar. 

Onderwijs en Amerpoort
Amerpoort werkt nauw samen met het ROC Landstede in Harderwijk, het ROC van Midden-Nederland en de Christelijke Hogeschool Ede.

Amerpoort heeft ook een incompany opleiding: Goed voor Elkaar. Het gaat hierbij om traject voor de opleidingen MMZ 3 en MMZ 4. Deze opleiding wordt op het terrein in Baarn gegeven en kan je in 1,5 tot 3 jaar tijd afronden.

De selectieprocedure
Wij lezen eerst jouw brief en cv. Onze recruiter neemt dan contact met je op. Als de recruiter een mogelijke match ziet met een leer-werkplek op een locatie, word je daar voorgesteld. Je hebt vervolgens een 1ste gesprek op locatie. Daarna volgt een online-assessment en een persoonlijk gesprek over de uitslag van het assessment. Ook een meeloopmoment op de locatie is onderdeel van de procedure. Als zowel de locatie als jijzelf enthousiast zijn, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. 

Wanneer je in dienst treedt, melden we je direct aan bij de opleiding en volgt ook daar nog een intakegesprek.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), integriteitscheck en referenties
Wanneer je in dienst komt van Amerpoort, kunnen referenties worden gecheckt bij voorgaande werkgevers en wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Deze verklaring moet je vóór jouw eerste werkdag inleveren. De kosten hiervoor vergoeden wij. Daarnaast maakt een integriteitscheck via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het register van de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderdeel uit van de procedure.

Zijn alle gegevens in orde? Gefeliciteerd met jouw leer-werktraject bij Amerpoort! Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst of scholingsovereenkomst en bent dan officieel in dienst bij Amerpoort. Vanaf dat moment is de CAO Gehandicaptenzorg van toepassing. Hierin staan afspraken over het aantal uren (24 tot 32 uur) en je salaris.

Heb nog vragen?
Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Bel Mirjam Nelemaat  op 06-13692035 of stuur een WhatsApp bericht klik hier.

Bel Marret Wolterbeek op 06-47529224 of stuur een WhatsApp bericht klik hier.

Bel Ineke Brinkhof op 06-57152970 of stuur een WhatsApp bericht klik hier.

Bel Dionne de Bruijne op 06-51020455 of stuur een WhatsApp bericht klik hier.

 

 

 

Jouw plek bij Amerpoort

“Ik heb de tijd genomen om erachter te komen welke doelgroep bij mij past. Nu zit ik écht goed op mijn plek.”

Bekijk het verhaal van Ruby, Coördinerend begeleider